Pirkko Mattila Sininen blogi

Antaako Herra järjen, kun antaa viran?

Sanomalehti Kaleva jäi pääkirjoituksessaan 10.8. harmillisen pinnalliseksi pohdiskeluissaan poliittisista virkanimityksistä.  Mikäli kirjoitusta on uskominen, hallintomme on huonossa jamassa ja paisunut aivan liiaksi – poliittisten virkanimitysten vuoksi.

Viime eduskuntakaudella silloinen ryhmäpuheenjohtaja Kimmo Tiilikainen 21.11.2013 täysistunnossa kertoi Suomen Keskustan aikovan luopua poliittisista virkanimityksistä. Liekö liikahduksia tapahtunut.

Perussuomalaiset ovat vastustaneet poliittisia virkanimityksiä toisin kuin muut puolueet. Eivätkä muut puolueet ilmeisesti ole juuri kantojaan muuttaneet ja Kalevan pääkirjoituksen mukaan toimivat ilmeisen moraalittomasti.

Ollakseen merkittävää yhteiskunnallista keskustelua siinä täytyy olla mukana muitakin osapuolia kuin perussuomalaiset ja maakunnallinen sanomalehti Kaleva. Esitänkin, että muut puolueet toisivat esiin näkemyksensä poliittisista virkanimityksistä.

Tämän maan tavan jäädessä ennalleen ulkopuolelle jättäytyvä puolue antaa väistämättä vaaleissa saatua valtaansa pois. Perustellaanhan virkanimitysten mandatointia vaalituloksella. Onko sittenkin siis lopulta äänestäjiensä pettämistä olla käyttämättä mahdollisuutta poliittiseen virkaan? Vastausta minulla ei ole.

Onko lopulta kolikon kääntöpuolena sekin, että virkoihin ylipäätään voidaan jättää valitsematta henkilöitä sen takia, että puoluetausta on tai sen epäillään vahvasti olevan PS? Tällöinkin puoluekanta menisi pätevyyden ja muun sopivuuden edelle.

Tätä keskustelua pitäisikin laajentaa! Mielipide voi vaihtua ilman, että valta maistuu sen makeammalta, kuten pääkirjoitus antaa ymmärtää. Kyse voi olla myös politiikan realiteeteista ja vallan vastinparista vastuusta.

Itse henkilökohtaisesti vastustan poliittisia virkanimityksiä, mutta minun on vaikea uskoa unelmiin ja ideaalimaailmaan järjestelmän pysyessä samana. Vanhat puolueet sopivat poliittisista virkapaketeista, heittivätpä perussuomalaiset minkälaista volttia tahansa. Ja jos näin on, kuin miltä näyttää, vanhat puolueet tuskin kiittävät ja kumartavat perussuomalaisia saamastaan ylimääräisestä vallasta, korkeintaan naureskelevat partaansa.

Tuhma saa olla, muttei tyhmä?

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minun lisäkseni molempia on riittävästi,itse luen kuitenkin näihin tuhmiin kuuluvaksi, koska tyhmäksi ei ole mainittu, mutta hulluksi kylläkin.

Toimituksen poiminnat